dijous, 12 de febrer del 2009

Amics del Corral de Rafel. I ara va de bo!

El Corral de Rafel, únic enclau muntanyenc del nostre terme, va ser restaurat per l'ajuntament de l'Alcúdia i des que es va fer, ha servit per a ben poca cosa. La nostra idea girava al voltant de donar-li un ús lúdico-cultural i de conscienciació envers el medi ambient i omplir-lo d'activitats. El passat diumenge ens vam reunir en un esmorzar, que pensem repetir cada diumenge i on esteu convidats per aportar les vostres idees, i on es debateren quins eren els objectius a assolir.

Cadascú va exposar les idees que portava al cap i per suposat hi hagueren algunes discrepàncies, però sembla que la cosa tirarà endavant. La majoria de propostes van girar al voltant de la recuperació, manteniment i difusió de la fauna i flora del corral.

Algunes d'aquestes idees es concretaven en:

- per preservar el lloc caldria demanar a l'ajuntament que el declare zona natural protegida o alguna cosa semblant.

- començar a fer planter de plantes i arbres autòctons per intentar fer un repoblament assenyat del lloc i, si pot ser, aconseguir crear un bosquet.

- delimitar les zones de passeig i acotar les zones on no es podrà passar sota cap concepte.

- proposar i dur a terme, dintre de les possibilitats, activitats culturals com exposicions artístiques (de fotografia, de pintura...), trobades de dibuix del natural, actuacions musicals... us recordem que podeu venir i proposar vosal3, i sempre al voltant del medi ambient i la seua protecció.

- difondre la nostra tasca per fer-la extensiva a altres llocs semblants en altres pobles i així estendre la conscienciació per l'entorn natural.

- excursions guiades per les rodalies i més enllà

- catalogació de la fauna i la flora del Corral de Rafel.

- Si teniu alguna idea que respecte el medi ambient, ací podeu veure-la discutida (totes les bones accions-activitats ho han de ser, discutides, per contemplar els possibles efectes negatius).


Suposem que ens deixem algunes coses més que es van dir i proposar, però no vam agafar apunts del que es deia.

A continuació, una proposta de Ricard Briz per al dia 1 de març:

ROSCA’N ALL AL CORRAL

AMICS DEL CORRAL DE RAFEL

DIUMENGE 1 de març a les 10:00H

ESMORZAR POPULAR

FES-TE EL PA A CASA, COMPRA’L O EL FURTES PERÒ EL DIUMENGE 1 NO ET POTS PERDRE EL PRIMER ESMORZAR DE ROSCANS AL CORRAL DE RAFEL

L’OLI, ELS ALLS, LA SAL I EL VI, EL POSEM NOSALTRES.

Afegim com a il·lustració una fotografia del primer esmorzar que va servir per constituir l'associació. Com podeu comprovar som tot homens, així que convoquem a aquelles dones que els preocupe el manteniment i recuperació del medi ambient a que s'apunten.

El proper diumenge a les 10 h. ens veiem allà.

Salut i natura.

5 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. I ara que em creat el blog per a la discursió, per a pelarnos les castanyes, per a poder preguntar el que vulguis, y contestar semblant, dons ara va i no es mou...no saps que dir? el que vulgues...i esperat a la contestació, del que s´entenga...Discursió...´´´´´´´´´´´´´´ee..no osties...que no estem en l´esglesia...recordeu que l´unic bo d´asó es que así es perd la vergonya...

    ResponElimina
  3. tots els que heu aportat un espai en internet heu fet una feina positiva que s'agraeix.
    Tanmateix, crec que ens hem d'organitzar per deixar només un espai de contacte i reunió virtual.
    a hores d'ara tenim la pàgina web del Vicent ,aquest blog i no sé si alguna cosa més.
    Suggerisc que s'acorde deixar-n'hi un només.
    si algú li falta cap adreça email que ho diga per passar-li-la.
    Com a primer treball al Corral propose que les àrees que han rebut agresió i per tant han perdut la vegetació autòctona siguen tancades al pas del públic, tal com es fa en parcs naturals i altres zones: clavem unes estaques i les lliguem amb fil d'aram o tela metàlica. s'instal.la una placa al lloc corresponent amb l'anunci: " Zona en procés de recuperació de la vegetació pròpia: Per favor, no xafar."
    els contactes en el foro van molt bé entre setmana. discutim aquest tema.

    ResponElimina
  4. jo, sense dubte estic totalment d'acord, el que dius del blog i la web no esta de mes que pel moment mantenim els dos.
    Primer aconseguir establir quines son les zones mes degradades i en quedar clar les cerclem amb estaques, cinta i un cartell. Tancar les zones mes degradades supondra tambe tindre un pla per actuar en altres activitats futures com planta d'arbres i herbes. PERFECTE! m'apunte je,je,je.

    ResponElimina
  5. A mi també em sembla be. El diumenge després desmorçar podiem fer alguna cosa de les citades.
    P:D VOLEM NEVERA!

    ResponElimina